Turun adventtiseurakunnan historiaa

Adventistit ovat toimineet Turussa jo 1890-luvun loppupuolella, tiettävästi ainakin vuodesta 1894. Suomen ensimmäinen adventtiseurakunta oli perustettu Helsinkiin 1894.

Turun adventtiseurakunta perustettiin 5.8.1919 Aarne Yrjö Rintalan toiminnan aikana. Turussa koettiin silloin voimakasta hengellistä herätystä ja monet turvautuivat Jumalan armoon.
Toivo Seljavaaran toiminnan aikana 1930-luvulla evankeliumin sanoma kosketti jälleen monia ja seurakunnan jäsenmäärä lisääntyi lähes kahdella sadalla hengellä. Myös vuosina 1943-1947 Onni Halmisen ja hänen työtovereidensa työskentelyn aikana yli kaksisataa henkilöä liittyi seurakuntaan, heistä suuri osa oli nuoria. Nykyään seurakunnan jäsenmäärä on noin 350.

Turun adventtiseurakunta toimi aluksi Multavierunkadun varrella sijaitsevassa Ukkokodissa, sen jälkeen väliaikaisesti Toivo II:ssa Kaskenkadun ja Itäisen Pitkäkadun kulmauksessa. Oma kirkko hankittiin huhtikuussa 1936 Jarrumiehenkatu 6:sta. Kirkossa oli lähes 300 hengen kirkkosali. Betel-kirkkoon seurakunta siirtyi marraskuussa 1984.

» Suomen adventtikirkon historiaa

» Kansainvälisen adventtikirkon historiaa